7 tips για την δημιουργία διαφημιστικού φυλλαδίου
June 15, 2022Πως οι επιγραφές πώλησης ακινήτων θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας άμεσα!
September 19, 2022Ο κατάλογος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τις πωλήσεις του εστιατορίου, καθώς είναι η πρώτη επαφή του πελάτη με το φαγητό. Ένας καλαίσθητος κατάλογος θα δημιουργήσει μια καλή πρώτη εντύπωση στους πελάτες σας, αυξάνοντας την ικανοποίηση τους. Όμως ο σχεδιασμός ενός καταλόγου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί προσοχή αλλά και γούστο. Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να κάνετε σχετικά με τον κατάλογο του εστιατορίου σας.
-
Εστιάστε στην τοποθέτηση των προϊόντων σας.
Η τοποθέτηση των προϊόντων σας παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων σας. Αν ένα προϊόν σας είναι πιο κερδοφόρο από τα υπόλοιπα, τότε θα ήταν καλό να το τοποθετήσετε σε μια πιο κεντρική θέση στο μενού σας και να χρησιμοποιήσετε διάφορα γραφικά. Έτσι θα προσελκύσετε την προσοχή του πελάτη σε αυτό.
-
Να αλλάζετε συχνά το μενού σας.
Είναι μια καλή πρακτική να αλλάζεται το μενού σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να έχετε περισσότερη ποικιλία στο εστιατόριο σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζετε όλο το μενού. Κρατήστε τα προϊόντα που σας φέρνουν πολλές πωλήσεις και προσθέστε καινούργια πιάτα στο μενού σας. Αν αυτά τα πιάτα είναι επιτυχημένα κρατήστε τα.
-
Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό μενού για γλυκά και ποτά.
Μέσω της χρήσης ξεχωριστών καταλόγων, θα μπορέσετε να αναδείξετε προϊόντα τα οποία θα χάνονταν μέσα σε ένα μεγαλύτερο μενού. Δημιουργήστε νέους καταλόγους για τα γλυκά και τα ποτά της επιχείρησης σας και δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται.
-
Πείτε μια ιστορία.
Ένα σλόγκαν, ένα quote, το ιστορικό της επιχείρησης σας, η ιστορία ενός πιάτου ή ένα ενδιαφέρον γεγονός της περιοχής. Επικοινωνήστε με τον πελάτη σας μέσω του μενού σας και αυξήστε την διάδραση με αυτούς.
-
Μην κάνετε το μενού ούτε μικρό ούτε μεγάλο.
Σε κανένα δεν αρέσει να δυσκολεύετε να διαβάσει τα μικρά γράμματα στο μενού σας. Παράλληλα, ένας μεγάλος κατάλογος δεν είναι χρηστικός και δυσκολεύει τους πελάτες. Βρείτε το σωστό μέγεθος για το μενού σας
-
Μην χρησιμοποιείτε παλιούς καταλόγους.
Ένας παλιός κατάλογος με σημάδια φθοράς δεν θα δώσει καλή εντύπωση στον πελάτη. Φροντίστε οι κατάλογοι σας να είναι καινούργιοι και να συντηρούνται σωστά.
-
Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε.
Ένας κατάλογος πρέπει να είναι απλός και καλαίσθητος. Αποφύγετε τα πολλά γραφικά και φωτογραφίες, γιατί ενοχλούν τους πελάτες. Αφήστε τα προϊόντα σας να τους εντυπωσιάσουν.
-
Μην γεμίζετε άσκοπα τον κατάλογο σας
Πολλοί εστιάτορες στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους γεμίζουν το κατάλογο με πολλά πράγματα. Όμως ένας κατάλογος δεν είναι βιβλίο. Εστιάστε στα προϊόντα που σας φέρνουν πολλές πωλήσεις και αρέσουν στους πελάτες.
Θέλετε να δημιουργήσετε έναν καλαίσθητο κατάλογο για το εστιατόριο σας; Επικοινωνήστε με τη Fotis Graphics στο 2241086400 ή στο 6948382929 και μαζί θα δημιουργήσουμε τον ιδανικό κατάλογο για εσάς